woensdag 8 februari 2012

Jacques van de Baan komt met debuutroman


Andrew Smith heeft als commando vele missies uitgevoerd in brandhaarden over de hele wereld. Onder geheimzinnige omstandigheden is hij uit actieve militaire dienst ontslagen en als politieman gestationeerd in het Canadese Waterton - een rustig dorpje in het natuurgebied aan de Amerikaanse grens.

Rond middernacht wordt Waterton geconfronteerd met een uitzonderlijk natuurverschijnsel. Bovendien worden de bewoners opgeschrikt door een angstschreeuw die het ergste doet vermoeden. Iets is Waterton binnengedrongen.

Al snel blijkt dat een toenemend aantal slachtoffers te betreuren is. Mensen verdwijnen onder onverklaarbare omstandigheden en laten sporen achter die duiden op extreem geweld. In de chaos die ontstaat, neemt Andrew de leiding van het dorpje op zich.

Susan Vanderbilt verricht baanbrekend wetenschappelijk werk bij een bacteriologisch onderzoek. Zij is onder de indruk van haar plaatsgenoot Andrew Smith en biedt hem haar hulp aan bij het oplossen van de mysterieuze gebeurtenissen. Hun samenwerking leidt tot meer dan het vaststellen van de schokkende feiten.

Een meeslepend debuut van Jacques van de Baan. Bestel nu in de voorverkoop bij Boekenstek.

Lees het eerste hoofdstuk op de site van Jacques.

Deze informatie geeft een beeld van de auteur:
Ik ben romans gaan schrijven na de constatering dat er een groeiende behoefte is aan spannende boeken met een Nederlands-Christelijke signatuur. Er is een groot aanbod aan spannende boeken, ook met een Christelijke signatuur, maar het grootste deel daarvan komt uit het buitenland en zijn dus geschreven vanuit een andere visie.
Nederlandse schrijvers zijn schaars, en dat is een verarming van onze cultuur.
Mijn doel is om 'verantwoorde' romans te schrijven om een alternatief te bieden voor de vloedgolf aan seculiere romans waarin vaak ethische grenzen worden overschreden. Ik wil niet pretenderen dat mijn boeken beter zullen zijn, integendeel, maar veel seculiere boeken overschrijden grenzen die we niet zouden moeten overschrijden. Ik wil proberen om, indien mogelijk, verhalen te schrijven die tot nadenken stemmen en waarin een actueel ethisch onderwerp aan de orde komt. Dat zal niet altijd lukken, maar ik streef daar wel naar.
Ik wil wel duidelijk stellen dat mijn boeken niet meer dan een alternatief zijn voor 'slechtere' boeken. Het lezen van romans blijft tijdverdrijf en het zou verstandiger zijn als u de boeken van bijvoorbeeld Wulfert Floor gaat lezen in plaats van mijn romans.

Een goed begin.....

1 opmerking:

  1. Leest wel makkelijk. Komt er ook een Engelse versie??Wel grappig als je dit leest en je kent de omgeving.
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen