woensdag 3 oktober 2012

Help! Papiervisjes

Help! Papiervisjes. Eerst één. Is 't wel waar? Ja, weer één. Dan drie, dan vijf, dan ... Daar gaan alle goeie boeken, papieren, foto's, herinneringen.


Er zit niets anders op dan alle boeken in de oudpapiercontainer te brengen. Dozen en dozen vol. Overvloedig natgemaakt met zweetdruppels en tranen. Geen brandweer of politie weet er een oplossing voor...

Lege ruimtes gapen je aan; lege planken, lege herinneringen, lege ...

De gemeente Bergum weet er sinds kort alles van:

BURGUM – In het gemeentehuis in Burgum is vorige week een aantal papiervisjes ontdekt in dozen met papier. Papiervisjes zijn kleine insecten die graag vezels van papier eten. Om te voorkomen dat zij zich gaan verspreiden, wordt op alle afdelingen grondig papier opgeruimd en weggegooid.

Vorige week is de helft van het gemeentehuis beneveld. Daardoor worden de papiervisjes bestreden. Deze week wordt dit met andere ruimtes gedaan. Papier dat bewaard moet blijven, wordt in plastic gesealed en naar een bedrijf gebracht dat het met gammastralen behandelt.

Met deze maatregelen hoopt de gemeente de eitjes en de laatste papiervisjes te bestrijden en zo ook het gemeentearchief vrij te houden van de vervelende beestjes.

Friesland is gelukkig (in dit geval dan...) ver weg. Ik houd de deur van mijn Boekenstek maar dicht....

Virtueel staattie wagenwijd open: www.boekenstek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten