woensdag 9 januari 2013

Coming soon...


Wie 'Prooi' heeft gelezen, kan natuurlijk niet wachten op de nieuwe roman van Jacques van de Baan. Gelukkig: coming soon... Tenminste dat twittert de schrijver net in drievoud rond. Gelijk maar even op zijn site gekeken...

Jonathan Vanderbilt, een zevenentwintig jarige oorlogsveteraan, heeft psychische schade opgelopen in Bosnië, Afghanistan en Irak. Hij worstelt met de wortel van alle kwaad die hij bij zichzelf heeft gevonden. Na zijn terugkeer in de maatschappij overkomt hem een persoonlijk drama dat hem in een sociaal isolement stort. Gedreven door een obsessieve drang naar wraak en gerechtigheid stort hij zich vol overgave op misdaadbestrijding, waar hij heel succesvol is. Zijn hart zit echter vol met weggestopte pijn. Een zeer gewelddadige tegenstander uit het verleden opent vele wonden en duwt hem over de rand van de psychische afgrond. Hij laat hem blikken in de ogen van het monster waar hij zo bang voor is. Naomi Coleman, een vrouwelijke profiler, helpt hem bij de wedloop om zeven vrouwen te redden van de dood. Jonathan wordt gedwongen om diep in de ogen van het monster in zijn eigen hart te blikken. Dat zal hem het leven kosten, of hij moet leren dat vergeving het enige antwoord is op pijn en onrecht.

Jacques van de Baan is als militair uitgezonden geweest naar Bosnië tijdens de burgeroorlog in 1993 en 1994. De psychologische bespiegelingen in dit boek zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen en confronteren de lezer met een latent aanwezige wortel van kwaad in ieder mens. Jacques van de Baan debuteerde in 2012 succesvol met ‘Prooi’, een roman waarin de vraag centraal staat waar de ethische grenzen van de wetenschap liggen. Uitgave van Serpent staat gepland voor het voorjaar van 2013.

Binnenkort hoop ik het boek in onze webwinkel te hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten