dinsdag 10 februari 2015

Heb je de 'Bijbel met uitleg' al besteld?


Wie thuis is in de Bijbel weet dat de kamerling uit Handelingen 8 al verlegen was om een uitlegger.

Uit diverse onderzoeken in de gereformeerde gezindte blijkt dat veel jongeren niet of nauwelijks begrijpen wat ze in de Bijbel lezen.

Tegelijk moeten we erkennen dat veel woorden in de Statenvertaling in onze tijd niet meer zomaar begrepen worden. Wie denkt bij het woord ‘bagge’ uit Spreuken 11:22 gelijk aan een ring? Zo kunnen we nog vele voorbeelden noemen.

Het taalgebruik van de Statenvertaling ervaren ze vaak als moeilijk. Het gevolg is dat ze de Bijbel dicht laten of modernere Bijbelvertalingen gebruiken. De Bijbel in de Statenvertaling is bij velen van ons vertrouwd en geliefd.

Voor persoonlijke Bijbelstudie verschijnt er medio mei 2015 een Bijbel met uitleg.

Meer dan honderd mensen, waaronder meer dan vijftig predikanten en theologen, uit de gereformeerde gezindte werken met grote betrokkenheid en inzet aan het unieke project Bijbel met uitleg. Deze Bijbel, die D.V. april/mei 2015 bij Uitgeverij De Banier verschijnt, bevat de editie van De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) van de Statenvertaling.

In de uitlegbijbel worden „oudere woorden of moeilijke begrippen” in de kantlijn toegelicht. De stuurgroep die bij de uitgave betrokken is, bestaat uit vertegenwoordigers van de uitgeverij, de hervormde ds. J. Belder, de christelijke gereformeerde ds. A. A. Egas, de hersteld hervormde ds. J. Joppe, ds. B. Labee (Gereformeerde Gemeenten), ds. J. A. Weststrate (Gereformeerde Gemeenten in Nederland), en neerlandicus drs. P. A. Zevenbergen (Oud Gereformeerde Gemeenten). Als adviseurs treden op prof. dr. A. Baars, ds. J. J. van Eckeveld en dr. W. van Vlastuin.

Naast de tekst van de Statenvertaling (GBS) wordt op iedere bladzijde de Bijbeltekst op een eenvoudige en beknopte manier voor jongeren uitgelegd. De uitgave is voorzien van tal van illustraties, foto’s, meer dan honderd landkaartjes en tal van tijdschema’s.

Zie onderstaande foto's voor een impressie:Geïnteresseerd? 
Klik hier om de diverse uitgaven van deze Bijbel op onze site te bekijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten