vrijdag 21 februari 2014

Helling op en af...

Voorjaarsvakantie voor een boekenman... Geen lange latten, geen fraaie hellingen, maar gewoon hard werken. Eigenlijk is boeken kopen en verkopen ook een sport. Soms gaat het heel makkelijk. Dan gaan we de helling af. Andere keren is het klimmen....

Een impressie:
Adres 1: Een telefoontje voordat we in Friesland zijn: 'We hebben nog boeken, is het wat voor je? Kijk maar.' Nou, dat is zeker wat. Over de prijs worden we het snel eens. De oogst? Een volle krat en een volle boodschappentas. Bedankt!

Adres 2: Een oud boerderijtje en een schuur vol rommelmarktspullen. 'Je vindt de weg wel hè? Dan ga ik ondertussen naar achteren een haan slachten.' Terwijl de 'boer' terugkomt met een emmer vol haan, kom ik de schuur uit met een doos vol boeken en drie oude schoolplaten. 

Adres 3: Dé boekenman van Friesland.... is niet thuis. Zijn vrouw wel. Een bak koffie, even bijpraten en een afspraak gemaakt voor de volgende morgen. De volgende morgen gaan we de schuur in. Een schuur boordevol boeken. Weer een mooie doos vol met boeken. Ik bedoel: weer een doos vol met mooie boeken.

Adres 4 heeft heel het huis op z'n kop staan. De schilder is bezig. Ja, ze hebben nog boeken voor me staan. Boekjes van Schippers en nog andere leesboeken. Maar 't is nu wel lastig zoeken. Volgende keer maar. Hopelijk lukt het in de meivakantie.

Adres 5, inmiddels zijn we weer thuis, dient zich aan via Facebook. 'We hebben nog boeken staan, kom maar eens kijken.' Het wordt een deal. Een hele boodschappentas vol.... 

Helaas heb ik de hele voorraad nog niet thuis staan. Met een stel kinderen en andere aankopen is de ruimte in de auto beperkt. Pake en beppe brengen de rest binnenkort in het zuiden. Wat we meegenomen hebben, gaat op de foto... Waar is dat fototoestel? Je raadt het al: dat ligt nog in Friesland! 

Nog twee 'afdalingen'. Gelukkig zijn er mobieltjes voorhanden om foto's te maken... Enne...bij thuiskomst zijn alle deuren beneden geschilderd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten