maandag 7 november 2011

Een boek van mijn geboortegrond....

Een boek dat zich afspeelt in zo'n klein dorpje als Goudswaard, verschijnt niet iedere dag. Alleen daarom al is het het vermelden waard. Toch is dat niet het enige wat dit boek aantrekkelijk maak. Neem en lees:


Banden die niet breken
Kerkelijk en geestelijk leven rond vader Schelling en zijn zonen
€22,50 (incl. BTW)
Auteur: L. Vogelaar
276 pagina's, gebonden

Kerkelijk en geestelijk leven rond vader Schelling en zijn zonen
De gebroeders Schelling waren zonen van een thuislezer in de Hoeksche Waard, maar kregen een vooraanstaande plaats in het kerkelijk leven. De ene broer stichtte een gemeente in Goudswaard, de andere in het verre Amerika. In hun brieven schreven ze over hun persoonlijk leven, hun geestelijke vrienden en hun kerkelijke ervaringen.

‘Het was geen kathedraal, alles even primitief, maar een goed plekje,’ schreef ds. W.C. Lamain over zijn eerste preekbeurt op een boerderijzolder in Goudswaard, bij de ene broer.

‘Broeder Schelling, die er zeer veel gearbeid heeft, was er als een vader te midden van de zijnen,’ noteerde ds. G.H. Kersten na een bezoek aan Amerika, waar hij de andere broer ontmoette. ‘O, ik begeerde wel dat mijn Nederlandse vrienden zulke bijeenkomsten ook eens konden bijwonen.’

Toen ouderling Schelling in Sioux Center overleed, schreef ds. Kersten: ‘Niet alleen zijn familie, maar ook de kerk zal veel aan de rijkbegaafde man missen, die zeer veel overeenkomsten had met zijn broeder te Goudswaard.’

Dit boek bevat veel gegevens en foto’s die nooit eerder gepubliceerd zijn.

Dit boek is bij iedere (onder ons bekende) boekhandel te koop.

2 opmerkingen:

  1. Da's altijd leuk, een boek over je eigen woonplaats. Maar de combinatie met Amerikaanse ervaringen maakt het wel heel bijzonder zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat er nog wel met respect over hem gesproken wordt in Sioux Centre.
    Heb al eens eerder van hem gelezen in een boek.Een rijk begenadigd man. Om jaloers op te wezen toch..
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen