zaterdag 12 maart 2011

Stapelen op zaterdag

Ik ben nog niet zo lang actief in blogland. Inmiddels heb ik wel ontdekt dat er op vrijdag nogal veel gestapeld wordt. Ik had gisteren graag meegedaan, maar ik had geen stapel. Vandaag heb ik weer een hele stapel op de kop getikt. Een gedeelte daarvan heb ik gestapeld. Ik ben onderaan begonnen :-)


Helemaal onderaan staat een oude soldatenkist van mijn opa (1872-1955). In de negentiende eeuw istie gebruikt voor het doel waarvoor hij gemaakt is. Sindsdien heeft hij jaren gediend als opbergkist voor jute (en later) plastic zakken. Ternauwernood heeft hij de twintigste eeuw overleefd. Het slot is niet meer compleet, de verf gebarsten en de riemen (tenminste ik neem aan dat die eraan zaten) verdwenen. Van de oorspronkelijke inhoud is niets meer over. Het geschilderde opschrift is nog duidelijk leesbaar: "A. Heistek" en "Goudswaard". Is er iemand die weet hoe zo'n kist er oorspronkelijk precies uitzag? En wat zat er in?

Dan de boeken (van onder naar boven): Een schitterend kijkboek over Honderd jaar Friese landbouw, een fotoboek over Israël, Oranje en Friesland, een roman van T. Bokma (te vergelijken met de boeken van W. Schippers), een oud dagboek (Het Morgenlicht, Stichtelijk Dagboek voor het Christelijk Gezin), een beeldverhaal van Piet Prins (Onder de geuzenvlag), een oorlogsroman, Thijs en Thor (van W.G. van de Hulst), drie bundels meditaties (ds. Moerkerken en ds. Venema), drie bundels ambtelijke ervaringen van ds. P. Blok, drie bundels kerstverhalen, een boekje van Spurgeon, Strumpelkenshoef van W. Schippers en tot slot twee oude Enkhuizer almanakken.

Binnenkort hoop ik al deze boeken (en anderen) weer op de site te zetten. Maar mocht je al interesse hebben......

11 opmerkingen:

 1. Die oude kist met eens tapel boeken, dat plaatje zegt meer dan duizend woorden zeg! Waar is die kist allemaal geweest en welke boeken hebben er in gezeten? Ik zou er bijna een verhaal over willen schrijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoii, je vroeg of je in mijn blog-lijst mocht staan, maar die heb ik niet. De lijst met blogs die je rechts op mijn blog ziet, zijn de favoriete blogs die ik volg,...Maar als jij je bij mij aan meld dan kan iedereen linken naar jouw blog,..
  Ik ga die van jou even gezellig door lezen. Leuke stapel had je vrijdag!!!
  Groetjes en fijne zondag, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende kist! Leuk ergens in huis weg zetten , niet op zolder hoor!Vroeger op school heb ik een boekje gelezen van ik dacht, WG van Hulst, Jaap en Gerdientje.. ik ben het nooit vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Pleun,

  Leuk dat je een reactie op mijn blog geplaatst hebt.
  Ik kom natuurlijk ook even een bezoekje bij jou brengen.
  Ik verwachte eigenlijk een blog over een tuin of over moestuinieren!!

  Jammer.

  Om die reden kan ik dan ook niet voldoen aan je verzoek om in mijn bloglist opgenomen te worden!
  Sorry, maar ik hoop dat je hier begrip voor zult hebben!

  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pleun,
  Natuurlijk ook even een kijkje genomen op jouw blog. Leuk, boeken! Maar in mijn volg-lijst staan voornamelijk blogs over consuminderen/duurzaamheid en af en toe wat crea. Maar mensen kunnen altijd via jouw volg-fotootje op jouw blog uitkomen als ze interesse hebben. Zo kom ik namelijk ook uit nieuwsgierigheid op andere blogs uit!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ook niet zo bekend met de terminologie in blogland. Wat bedoel je met stapelen op vrijdag?

  Leuke boekenstapel enne Jitske, Jaap en Gerdientje is geschreven door Anne de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig zo'n stapel boeken....
  Leuk dat je even bij me op visite was....ga je volgen hoor.
  Enne....ik ben dol op boeken ;0)
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kwam via via bij jou site terecht, ik zoek nog enkele deeltjes uit de serie de schaduw van Havank. Maar ik weet niet of dat jullie genre is. Misschien kun je dat laten weten.

  Met hart gr Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn voorganger had zich blijkbaar niet afgemeld. In mijn berichtje staat bij bovenstaande nummer een verkeerd mailadres. Probeer nu op eigen google account bericht achter te laten.

  Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Roos,
  Helaas heb ik die boeken niet. Mijn huidige boekenvoorraad is te zien op www.boekenstek.nl
  Groeten,
  Pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik probeer momenteel juist te 'ontstapelen' en boeken die ik echt niet meer lees weg te doen.

  BeantwoordenVerwijderen